Aanleiding verhuur

Doe mee aan de nieuwe deeleconomie, deel een bakfiets!

Regelmatig hebben we transport nodig. Omdat we iets leuks gekocht hebben, in de winkel of via Marktplaats. Heb je geen eigen vervoer of vind je de bezorgkosten via de winkel te hoog, dan zit er niets anders op dan het huren van een busje.

Een duur grapje. Via de bekende verhuurmaatschappijen kost je dit al snel €35 per dag exclusief benzine en parkeergeld. Tel daarbij op het aantal kilometers dat je moet betalen bovenop het maximum aantal zogenaamde vrije kilometers en een ritje van Amsterdam West naar Oost inclusief parkeren komt daarmee al snel op €50. Ik schrok hiervan. Die aanschaf van die mooie stoel wordt daardoor een stuk minder aantrekkelijk. Niet dan?

Een andere aanleiding waren de picknicks en BBQ’s die regelmatig door mij of vrienden van ons werden georganiseerd. Wat een gedoe om al die spullen te vervoeren. Met de auto richting het park was – je kunt je er misschien iets bij voorstellen – geen optie.

De oplossing? Het delen van een bakfiets (‘sharing’)! Goedkoop en duurzaam.

Ik ben zelf inmiddels in het bezit van een aantal bakfietsen. Mijn favoriet is een oude kleine stoere bakfiets, ik noem ‘m graag ‘De Stoere’.

De Stoere bakfiets heeft in het begin van zijn leven dienst gedaan als transportfiets voor een timmerman in de Pijp die ‘m altijd goed heeft onderhouden. Een echte Amsterdamse fiets dus. De fiets is zeker niet nieuw, maar wel degelijk. De bakfiets heeft nu geen zwaar leven meer. Af en toe gebruik ik ‘m voor een picknick of een blokje fietsen met mijn gezin. De rest van de tijd staat ie voor de deur. Omdat ik dat zonde vond, ontstond vorig jaar het idee om ‘m te gaan delen.

Roady Emy werd mijn tweede bakfiets, dat was een ‘Bakfiets.nl-bakfiets’. Deze had ik aangeschaft, omdat er steeds meer vraag was. En omdat ik het hartstikke leuk bleek te vinden om bakfietsen te verhuren. Het contact met mensen, de uiteenlopende verhalen die je hoort, over hoe het is geweest, ik word er blij van.

Mijn idee is dat we de bakfietsen zien als gezamenlijke fietsen. Iedere keer als de bakfiets gebruikt wordt, stort de gebruiker een bedrag in de pot voor onderhoud van de fiets. Op deze manier kunnen we allemaal, altijd gebruik maken van een bakfiets en hebben we transport voor onze spullen tegen hele lage kosten. Met het geld dat je bespaart op het huren van een busje kun je andere leuke dingen doen. Plus, fietsen is gezond en milieuvriendelijk.

Dus:

Wil je op een goedkope manier iets vervoeren, maar wil je niet de hoge kosten van het huren van een busje en parkeergeld? Organiseer je een picknick/BBQ in het park? Ontvang je vrienden (mogelijk uit het buitenland, mogelijk met kinderen) en wil je hen op een typisch Amsterdamse manier de stad laten zien? Zoek je een kraam voor koek en zopie? Sta je op een markt? Huur een bakfiets! Daarmee doe je mee aan de deeleconomie.

Alfred

en uiteraard de andere gebruikers.

Volg de avonturen van De Stoere en de andere bakfietsen via Facebook / Twitter 

 

CargobikeRental.nl | BakfietsHurenAmsterdam.nl | BakfietsVerhuurAmsterdam.nl | Bakfietsenverhuur.com | Bakfiets.org | Bakfietsrental.nl

Verhuur | Huur | Bakfiets | Fiets | Amsterdam | Amstelveen | Noord | Zuid | Oost | West

Please do not use the below reaction form. Contact me via Whatsapp (see contact) mail to: info@bakfietshurenamsterdam.nl

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s